Michal Dvořák svou rezignaci oznámil hned na začátku čtvrtečního jednání zastupitelů. "Pomohl jsem sportovcům napříč spektrem, to rozhodnutí je težké a emotivní. Každý z nás má nějaké svědomí. Já to své mám čisté, udělal jsem dobrou věc, za kterou jsem nyní po zásluze potrestán," řekl bývalý extraligový hokejista ke své rezignaci.

Jako radní pro sport sice Michal Dvořák skončil, jako zastupitel ale bude pokračovat. Po rezignaci se sešli předsedové politických klubů, kteří okamžitě začali vyjedávat o nástupci Dvořáka. Tím bude manažer FC Viktoria Plzeň Petr Chvojka (OPAT), jenž od zastupitelů dostal 31 hlasů. "Budu neuvolněným radním," prohlásil Chvojka s tím, že pracovní čas bude dělit mezi Viktorii a radnici.

Michal Dvořák
Radní Plzně Michal Dvořák je obviněn z podvodu

Za Dvořáka se přitom nedávno postavili členové koalice včetně primátora. „Stojíme za ním a nechceme, aby odcházel,“ řekl primátor Martin Zrzavecký (ČSSD).

Hnutí Občané Patrioti, za které je v politice, ale vždy hlasitě kritizovalo a vyzývalo politiky k odstoupení za jakékoliv podobné případy s možností se v případě ´očištění se´ vrátit.

Kvůli údajně předražené stavbě koupaliště jsou stíhané tři zaměstnankyně třetího městského obvodu. Na snímku (uprostřed) Zdeňka Anýžová, které hrozí pět až dvanáct let vězení nebo propadnutí majetku, Renáta Hádková (vpravo) a Eva Hubená (zezadu).
Kauza jezírko ve Škodalandu: Jen jsem plnila své povinnosti, řekla úřednice