Unikátní expozice Skvosty s vůní benzinu představuje od včerejška do neděle v plzeňském DEPO2015 dvě stovky atraktivních automobilů. Zhruba polovinu tvoří historické vozy, druhou půlku pak luxusní automobily.

Na své si zde přijdou fanoušci italských značek a formulí, ale i historických vozů Škoda nebo československého Metalexu. Podle předsedy Nadačního fondu Plzeň sobě Romana Jurečka je na co se těšit. „Všechny vozy jsou do detailu propracované a mají duši. Perlou akce je podle mě LaFerrari v showroomu v italské hale,“ uvedl Jurečko.

Druhá hala je věnována stému výročí vzniku Československa. Zde najdete ze-jména česká auta. „Jedním z největších unikátů vůbec je vůz Praga Grand s rokem výroby 1919, se kterým jezdil Tomáš Garrigue Masaryk. Dále je zde vystaven automobil Lídy Baarové,“ vysvětlil Šéf Asociace Veteran Car clubů ČR František Čečil. Dalšími skvosty jsou Rolls Royce 20/25 Park Ward z roku 1934, Benz 1914 zástupce nejstarší automobilky světa a slavný vítěz Grand Prix 1914 nebo sportovní Mercedes 190 SL, ve kterém kdysi jezdila Grace Kelly nebo Frank Sinatra. Letošní novinkou jsou motorky zastoupené Jawou, Če-zetou a legendárním Harleyem Davidsonem.

Návštěvníci se mohou těšit na živou hudbu a na programu jsou i besedy například s Adamem Lackem, mistrem Evropy tahačů v závodech na okruzích.

Huy Pham tepelně upravuje kov, ze kterého vyrobí šperk.
Od designu nábytku si odskočil ke šperkařství