Na začátku června odborná porota vyhlásí 10 kuchařských týmů, které se zúčastní finále 25. srpna v Brně.

Tématem je letos bezmasé denní menu složené z polévky, nesladkého hlavního pokrmu a dezertu. „Nejsou předepsány žádné povinné suroviny, je ale nutné, aby menu splňovalo všechna nutriční doporučení a kritéria spotřebního koše pro jednotlivé věkové kategorie. Všechny tři chody musí mít jídelny na svém jídelníčku v jeden den jako kompletní nutričně vyvážený oběd. Cena za suroviny na přípravu jedné porce nesmí překročit limit 34 korun," řekla Tereza Knířová za pořádající agenturu.

Kompletní podmínky soutěže i přihlašovací formulář najdou jídelny na webových stránkách Společnosti pro výživu: www.vyzivaspol.cz/soutez-o-nejlepsi-skolni-obed-2/

Projekt Nejlepší školní oběd si dává za cíl podporovat zdravé a chutné stravování českých školáků a ukázat veřejnosti, že školní jídelny vaří z kvalitních surovin. Klání pořádá Společnost pro výživu.

Za připomenutí stojí, že vloni třetí místo obsadila jídelna plzeňské Střední průmyslové školy dopravní. Vyhrála škola z Otrokovic.⋌(mš)