Žákům i pedagogům ové Církevní základní školy a střední školy Plzeň požehnal plzeňský biskup Tomáš Holub. Slavnostní nádech mělo také zahájení nového školního roku ve Městě Touškově, kde se otevíralo nové Oranžové hřiště. Na Sportovní gymnázium pak dorazil čestvý zlatý olympionik Lukáš Krpálek.

Chcete mít hezkou vzpomínku? 
Pošlete nám fotografie vašich prvňáčků na mail redakce.plzen@ 
denik.cz. Ty nejlepší otiskneme.

Novopečená školačka se těší na výtvarku, ale na matiku moc ne

V krásných šatičkách a s novou aktovkou na zádech přišla včera na zahájení svého prvního školního roku v doprovodu rodičů a prarodičů také šestiletá Emička Nováková. „Nejvíc se těším asi na výtvarku, ale třeba na matiku moc ne," usmívala se Emička. Přesto věří, že všechny předměty zvládne bez problémů. „Už umím trošku číst a psát," pochlubila se.

Před školou dostala novopečená školačka balonek a když uviděla svého kamaráda ze školky Jarouška, hned se za ním rozběhla. Poté následoval přesun malých školáků do třídy 1. D, která se nachází ve čtvrtém patře 25. základní školy ve Chválenické ulici. Emička šla ve dvojici s Jarouškem, se kterým také usedla do první lavice.

Ve třídě přivítala prvňáčky paní učitelka, která se postupně se všemi z nich seznámila. Děti dostaly sešity, ale také další školní pomůcky, které se jim při studiu budou určitě hodit. Školáci strávili ve třídě necelou půlhodinku.

Před odchodem si museli všechny věci sami naskládat do aktovek. Emička to zvládla na jedničku a po zahájení svého prvního školního roku byla moc spokojená. „Moc se mi líbila vyzdobená třída a vůbec všechno," hlásila před školou.

Novou životní etapu své dcery prožívala také maminka Andrea. „Snáším to docela špatně, protože už to nebude ta naše malá holčička, ale velká školačka," usmívala se. „Přibudou určité povinnosti, ale Emička má moc milou paní učitelku, tak to určitě zvládne," byla si jista Andrea.