Modernizace školy
• od září 2012 má SOŠ a Gymnázium Plasy učebnu fyziky
• vloni v říjnu škola otevřela laboratoře pro výuku chemie a biologie. Laboratoř chemie slouží studentům gymnázia, biologická je k dispozici studentům střední odborné školy

V rámci projektu „Modernizace technických předmětů a praxe" budou do učebny praxe koupeny přístroje, jako jsou analyzátor mléka, sady chirurgických nástrojů, model dojnice, přístroj na analýzu tuku v mase, analytický přístroj na kontrolu krmiv a pícnin, laboratorní prosévadlo, pokusný kladívkový šrotovník a trenažer. „Snažíme se dlouhodobě poskytovat kvalitní vzdělávání a sledujeme moderní trendy, abychom zajistili konkurenceschopnost svých absolventů na trhu práce," vysvětlila ředitelka školy Markéta Lorenzová.

Změn se dočká i učebna mechanizace díky digitální technologii a robotice. Ve třídě bude 16 míst u velkých stolů s pracovními stanicemi pro práci s CAD SW Solid Works, automatizovaná linka, výuková sada pro pneumatiku a elektropneumatiku, robotická ruka a 3D tiskárna .

Vybavení učeben přístroji proběhne během ledna a února a vyjde na 4,5 milionu korun. Peníze škola dostala z 27. výzvy ROP NUTS II Jihozápad a od Krajského úřadu v Plzni.