„Přistěhovala jsem se sem asi před 14 lety. Byl tady klid, děti si mohly venku hrát, aniž jim hrozila nějaká infekce, ale teď je to tady jako v hororu,“ říká a ukazuje na nepořádek u domů, který z většiny tvoří rozebraná elektronika a odpadky. „Minulý týden jsem vyšla ze dveří a myslela jsem si, že přede mnou běží kočka, ale ona to byla krysa! To už je opravdu moc silný šálek kávy!“ zdů razňuje.

Podle nýřanského starosty Jiřího Davídka bydlí v domech většinou problémové romské rodiny. „Často se jedná o neplatiče, samozřejmě dostávají výpovědi z nájmu. Nic víc s tím ale dělat nemůžeme,“ pronesl starosta. „Oni si tam zapalujou kůlny, všechny odpadky vyhazují před barák, je to ostuda,“ sdělil Davídek.

Město nepořádek uklízet nechce. „Udělali jsme to už několikrát a za dva měsíce to tam vždy bylo zpátky. Jenom loni stál úklid město přes sto tisíc korun. Nemůžeme skládku odvážet pořád dokola, co by tomu řekli daňoví poplatníci?“ ptá se starosta. „Na druhou stranu nás to velice mrzí vůči slušným lidem, kteří tam bydlí,“ doplnil Davídek.

Sama Rožičová by z problémové lokality nejraději odešla a přestěhovala se někam jinam. Nýřany mají však na své byty pořadník, do kterého mohou být zařazeni pouze ti, kteří opravdu nemají kde bydlet.

„Mrzí mě, že stížnosti podávají lidé mající s neplacením nájmu také své zkušenosti,“ pronesl na adresu Rožičové starosta. Ta se však brání vyhraným soudem. V minulosti totiž dostala od města výpověď za neplacení nájmu. „Uznávám, že jsem měla dluh, ale už jsem ho zaplatila. O mé pravdě rozhodl i soud,“ obhajuje se.

Starosta však tvrdí, že soud ztroskotal na formalitě. V nájemní smlouvě byl místo ´Město Nýřany´ nesprávný údaj ´Městský úřad Nýřany´. „Chybu obsahovaly staré smlouvy, ale v roce 2000 jsme dávali nové. Tu si paní Rožičová ani nevyzvedla,“ upozornil starosta.

Rožičová tvrdí, že město je proti ní zaujaté a situací se zabývat nechce, protože ona stále poukazuje na nějaké potíže a nedostatky. „Vemte si, jaké to je žít tady v tom bordelu, ať si to pan starosta na týden vyzkouší,“ uzavřela.