Od roku 2012 se počet skautů navýšil o více než 30 procent. „Mám z toho radost, že je nás víc a víc, ukazuje se, že naše činnost má smysl a dětem se program, který pro ně připravují kvalifikovaní vedoucí, líbí. Starší děti vyrůstají ve zkušené vedoucí, kteří předávají mladším to, co už se naučili, ale dál se vzdělávají,“ řekl předseda okresní rady Junáka v Plzni Jaroslav Liška. V celé republice je více než 57 tisíc skautů.

Plzeňští skauti připravují tradičně na začátek školního roku akce shrnuté názvem Skauti dětem. Letos byli vidět například na akci Strašidelný les u kostela sv. Jiří v Doubravce nebo na hrách včetně jízdy na koloběžkách či střelby z luku u 2. ZŠ na Borech. Akcí se zúčastnilo přibližně 500 lidí.

Právě na podobných akcích se o Junákovi dozví hodně dětí. Skautingu se ale věnují celé rodiny, na věku nezáleží. Český skauting se během totalit potýkal se zákazy činnosti. Dnes má za sebou přes 20 let svobodné existence. „Dát syna ke skautům byl možná můj vůbec nejlepší nápad. Naučil se jezdit do přírody a postarat se sám o sebe,“ směje se matka dnes už více než 25letého skauta s přezdívkou Digo. 

Fodermayerův pavilon v Doudlevcích by měl opět fungovat. Sídlit by tady měli posudkoví lékaři
Opuštěný Fodermayerův pavilon znovu ožije. Sídlit v něm budou posudkoví lékaři