Svoji snahu ale nevzdala a od března pracovala na další knize, kterou se jí nakonec podařilo vydat.

Od malička se Eva zajímala o historii a umění. Chodila na základní uměleckou školu a ve volném čase psala knihy. „Doposud jsem vždy měla napsanou jen část, a když jsem se k tomu po čase vrátila, tak už se mi ten můj příběh a styl psaní moc nelíbil. Musela bych ji hodně předělávat, proto jsem radši začala zase od začátku," vysvětluje šestnáctiletá studentka.

Od března pracovala na další knize, kterou dotáhla do konce. Zanedlouho se objeví v knihkupectvích. „Kniha Zpovědník času vypráví o člověku, který se narodil v gotice a umírá 
v současnosti," prozrazuje mladá spisovatelka. „Není to žádné sci-fi. Konkrétní etapa života je vždy přirovnána k určitým historickým obdobím," doplňuje.

Eva Filipová čerpala inspiraci především u své babičky, která je učitelkou dějepisu a češtiny. „Ta mi hodně pomáhala," uznává studentka. Do určité míry jí pomohly také historické knížky. „Ale jednotlivými autory se inspirovat nemůžu, protože bych pak měla pocit, že je vykrádám," usmívá se. „Nutno dodat, že to není dějepisná příručka, ale beletrie s historickým podtextem," upřesňuje.

Napsat Zpovědník času ji trvalo necelých půl roku. „Když to člověka baví, tak tím stráví hodně času. Ale je pravda, že musím mít náladu a hlavně nápad," svěřuje se. Některý den tak napsala celou kapitolu, jindy dva týdny ani slovo. Pohrála si také s vizuální stránkou. Sama je autorkou všech obsažených ilustrací i podoby titulní strany. „Umění mne moc baví. Kromě psaní knih také ráda čtu, maluji, chodím na výstavy nebo třeba do divadla," jmenuje mladá dívka.

Eva se před rokem odstěhovala do Prahy, kde studuje střední školu. Avšak ne uměleckou, ale práva. „Došla jsem totiž k závěru, že by mne umění asi úplně neuživilo, proto jsem se rozhodla studovat práva. To mne také baví, ale upřímně bych byla radši, kdyby mne živilo třeba psaní knih," přiznává nadějná spisovatelka, která už pracuje na další knize.

Pokračování Zpovědníka času však nechystá. „Chtěla bych napsat nějakou rodinnou ságu o komplikovaných rodinných vztazích," prozrazuje Eva. „Dokončit ji plánuji do roka a do dne," usmívá se.