„Na tenhle rok už nejsou v Měšťanské besedě ani v Pekle žádné volné termíny. V Pekle je ještě pár volných míst na začátku příštího roku,“ uvedla Václava Zíková, asistentka ředitele Espritu. Podle jejích slov mají v současné době objednávky už na rok 2009.

Podobné je to v Parkhotelu. „Devadesát procent termínů je až do roku 2009 obsazeno,“ sděluje ředitel Parkhotelu Libor Hájek. Z velké části jsou obsazeny termíny také v Domě kultury Inwest v Plzni. Určitá, i když malá šance, jak si ještě na tento rok zajistit sál, je v kulturním domě JAS.

Ceny sálů se liší podle jejich kapacity i podle služeb, které jsou k nim připojeny. „Cena za pronájem prostor je maximálně 69 tisíc. Je v ní zahrnut pronájem velkého sálu o kapacitě 252 osob, nájem galerie pro 620 osob a využití tří dalších menších prostor, pořadatelské služby, osvětlovači, zvukař a třeba také pronájem zvukové a světelné aparatury,“ vyjmenovává Andrea Pechová, vedoucí DK Inwestu.

Pronájem Měšťanské besedy přijde podle Zíkové na 60 500 korun a Pekla na 51 tisíc. „V ceně je v obou případech zvukař, osvětlovač, bezpečnostní agentura, šatny a vstupenky,“ doplňuje Zíková. Kapacita Besedy je 404 míst k sezení a 150 k stání. V Pekle je to pak k sezení 483 míst a k stání také 150.

V kulturním domě JAS zaplatí maturanti za pronájem 350 míst 25 tisíc korun. Uvedla to vedoucí provozu JASu Dagmara Randová. Sál pro 350 až 800 lidí stojí podle Hájka včetně pořadatelské služby, ozvučení, techniky a šatny 85 tisíc korun.

Nejlevnější prostory jsou v bolevecké sokolovně. „Pronájem stojí 15 tisíc korun i s úklidem a gastronomických služeb,“ dodává její vedoucí provozu Oldřich Zajíček.

Zájem o sály podle většiny dotázaných rok od roku stoupá. „S pořádáním plesů jsme začali ve větší míře před dvěma lety. Poptávka je stále vyšší,“ potvrzuje Zajíček.