Jejím autorem je Éric-Emmanuel Schmitt, francouzský prozaik, dramatik a režisér, jehož hry se s úspěchem hrají i v Divadle J. K. Tyla v Plzni. V osmi příbězích autor představuje zbabělé milence, nešťastné matky nebo zamilované ženy. Všechny ale spojuje láska.

V posledních letech stoupá zájem o poutě na svatá místa. S cestou na jedno z nich poradí turistický průvodce Svatojakubská cesta: z Pyrenejí do Santiaga de Compostela. Tato cesta byla uctívána už Kelty či Římany. Její význam obnovili křesťané, kteří po ní stovky let konají poutě k hrobu svatého Jakuba. Průvodce nabízí jednačtyřicet etap cesty s informacemi o její délce, náročnosti a časovém rozvrhu.

Pro děti je připravena bohatě ilustrovaná knížka od Hany Štěpánové s názvem Tři kamarádi. Vypráví o věrných přátelích – pejskovi, huse 
a slepici. V zimě i v létě spolu chodí na výlety a zažívají tak mnoho dobrodružství, o která se s dětmi rádi podělí.

Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje přináší Urbo Kune, nejnovější román významného českého spisovatele Miloše Urbana. Po Hastrmanovi, Mrtvých holkách a mnoha románech s detektivní zápletkou přechází autor do žánru sci-fi. Knihovník Mikuláš Jelen odchází z Prahy do nově vybudovaného hlavního města Eurosvěta. Bude pohlcen nebo se zachrání?

Dalším tipem je publikace Ladislava Hosáka Psychiatrie a pedopsychiatrie. Přináší ucelený přehled oboru a témata, která se běžně v učebnicích nevyskytují, přestože jsou pro studium nezbytná. Velký prostor v knize je věnován komunikaci s nemocným, což je v dnešní době stále důležitější.

Publikace Pražský hrad: sídlo prezidenta České republiky představuje málo známá zákoutí Hradu prostřednictvím fotografií Herberta Slavíka, jednoho z nejvýznamnějších českých fotografů. Ten měl neomezený přístup do všech prostor a během dvaceti měsíců zachytil i to, co běžným návštěvníkům zůstává utajené.

Daniel Straka