Petr Janda musí nyní přistoupit k nepopulární, leč nutné redukci: „Tento týden vaříme naposledy polední jídla. Přestože jich stále poměrně dost rozvážíme a konzumenti přijdou na oběd i přímo do restaurace. Jenže abych každý pokrm dotoval padesáti až šedesáti korunami, to dál zkrátka nejde.“ Důvody se ani v této branži neliší. Razantní zdražení energií, mohutný růst cen vstupních surovin pro výrobu piva i pro kuchyni a v neposlední řadě inflace, která se negativně promítá třeba do mezd personálu. „A protože si našich věrných zaměstnanců vážím, snažil jsem se v tomto směru jejich platy přizpůsobit aktuální situaci,“ dodává majitel.

Důrazná hokejistka přispěla ke třetímu místu reprezentace na zimní světové univerziádě
Hokejistka Adéla Hanzlíková se z univerziády vrací s bronzem

Od února musí štamgasti i nahodilí hosté vzít na vědomí úpravu provozní doby. U Stočesů bude otevřeně v zimě mezi 16. a 22. hodinou, od jara a v létě už od 14 hodin s prodlouženými víkendy až do půlnoci. Pivaři si kromě ´domácích´ produktů budou moci objednat plzeňské značky: desetistupňový Gambrinus nebo dvanáctistupňový Prazdroj. K tomu i něco k snědku s nabídkou vlastních utopenců, nakládaných hermelínů, tlačenek, steaků, paštik či klobás. „Firemní značka bude dál vidět při pivních festivalech, slavnostech nebo společenských událostech,“ zdůrazňuje Janda. Má aktivit více, takže by sice nerad, ale přesto s čistým svědomím mohl prodat zavedenou hospodu zodpovědnému podnikateli. Už měl na pohled lákavou nabídku z vietnamské komunity, leč odolal. Vidina zachování české pivnice, která nesla v minulosti názvy Na Veselce nebo U Barnů, byla silnější!

Po rekonstrukci hostince zde začal pivo vařit sládek Jaroslav Řepiš v roce 2011. Po šesti letech došlo k rozšíření zázemí, neboť kromě stálých klientů sem směřovaly stovky cyklistů i pěších turistů. Boom uťaly až covidové restrikce, z nichž se řada hospod dodnes nevzpamatovala…