Nedlouho poté si řada lidí začala přes nový záhon zkracovat cestu. V místě se tvoří rýhy od kol, což trápí zejména místní obyvatele.

„Pracovníci pošty, zákazníci, místní každý si přes záhon zkracuje cestu po svém. Projektant asi předpokládal, že řidiči se budou záhonu obloukem vyhýbat, to však ale v reálu není možné,“ říká obyvatelka Doubravky Radka. Na stejný problém upozorňují sami řidiči dodávek České pošty, kteří se s vozidlem nemohou na parkovišti vytočit.

Podle starosty čtvrtého městského obvodu Tomáše Soukupa (ANO) požaduje vedení plzeňské městské části Doubravka po České poště návrh řešení problému.

„Na začátku roku jsme iniciovali jednání se zástupci České pošty, kteří byli upozorněni na problém přejíždění zatravněného pásu zásobovacími vozy. Úřad městského obvodu upozornil, že tato situace je dlouhodobě neudržitelná a musí být okamžitě řešena,“ sdělil Soukup.

Podle starosty byli zároveň zástupci pošty seznámeni se současnou situací a nutností zachování pásu zeleně, a to jednak z důvodu ochrany zeleně, ale také v souvislosti s kabelem společnosti ČEZ, a. s., v místě vybudovaného záhonu.

„Vyzvali jsme proto zástupce pošty, aby přišli s návrhem řešení tohoto problému. Česká pošta souhlasila, že prověří investice do úpravy zásobovací rampy tak, aby se nepoškozovala zeleň,“ dodal. Návrh nového projektu počítá s přístavbou nájezdové rampy. Změní se úhel nájezdu tak, aby se zde dodávky mohly otočit bez nutnosti přejíždění záhonu. Projekt by mohl být připraven a zrealizován ještě během tohoto roku.

No Name v Měšťanské besedě v Plzni
OBRAZEM: No Name se představili v Měšťanské besedě