Připravovaná revitalizace sportovního areálu Na Prokopávce v Bolevci vyvolává u fotbalistů SSC Bolevec smíšené pocity a údiv. Sportovcům vadí, že město do něj investuje až teď, kdy Prokopávku má od radnice v nájmu TJ Lokomotiva, a nikoliv v době, kdy areál měl v bezplatné výpůjčce právě SSC Bolevec.

„Je zarážející, že když náklady na provoz areálu byly v naší režii, nešlo do areálu pustit ani korunu, a sotva je provozovatelem Lokomotiva, která se na nákladech areálu podílí jen devadesáti procenty svých výnosů, je do areálu investováno a plánují se zásadní investiční akce," řekl Pavel Greif z klubu SSC Bolevec.

Petr Zelenka z magistrátního odboru správy infrastruktury ale upozornil, že při bezplatné výpůjčce funguje jiný systém než 
v případě pronájmu. „Systém bezplatné výpůjčky je takový, že město do rekonstrukce peníze nedává," vysvětlil Zelenka.

Tvrdí, že výměnou za bezplatnou výpůjčku se o majetek města měli starat fotbalisté. Sportovci naopak tvrdí, že neměli milionové sumy na větší opravy, ale jen na rekonstrukce za desetitisíce korun. „Přitom jsme chtěli investovat do majetku města. Několikrát jsme město žádali o dotaci na nový plynový kotel, a to formou půjčky. Sešli jsme se i s tehdejším ekonomickým náměstkem primátora panem Zrzaveckým, který pomoc přislíbil. K naplnění slibů ovšem nedošlo," mrzelo Greifa.

Zelenka tvrdil, že fotbalisté neměli na větší opravy areálu kvůli špatnému hospodaření. „Lokomotiva jako nový provozovatel vydělal na ubytovně milion korun od ledna do srpna, a to ještě kvůli rekonstrukci jela na padesát procent. Fotbalisté vydělali za rok jen 1 až 1,2 milionu," uvedl Zelenka.

Podle Zelenky je proto dobře, že se fotbalisté ke konci loňského roku vzdali výpůjčky. Sportovci jsou zase přesvědčeni, že jim prakticky nic jiného nezbývalo, protože by jednoho dne mohl spadnout strop tělocvičny. „Za našeho hospodaření v areálu jsme ze strany města nezaregistrovali jedinou výtku a při kontrole, která se konala v roce 2015 nebyly shledány žádné závady," udivilo Greifa Zelenkovo vyjádření.

„Chování města v nás vyvolává pocit privilegovanosti některých subjektů a nerovného přístupu, což dává důvody ke spekulacím," dodal Greif. Klub hrající krajský přebor a vychovávající mládež se po ukončení výpůjčky bojí, že nebude mít na nájem za využívání tělocvičny a hřiště na tréninky a zápasy a že bez podpory bude muset areál opustit. Radní pro sport Michal Dvořák fotbalisty uklidňuje, že je nikdo z areálu nevyhodí. „Jejich obavy jsou zbytečné. Řekl jsem jim to i na valné hromadě," sdělil Dvořák.

Boleveckým vzkázal, aby si na radnici požádali o dotaci. „Na druhou polovinu letošního roku dostali dotaci od státu, kraje a prvního městského obvodu, město jim snížilo o stokorunu hodinovou sazbu pro tréninky mládeže. Co více máme dělat?" ptal se radní.

Fotbalisté by ročně potřebovali 250 tisíc korun.

Sportovcům dále vadí, že ani přes příslib se nepodíleli na studii týkající se revitalizace Prokopávky. Studie počítá s tím, že zmizí přírodní trávník a nahradí ho umělá tráva. A to sportovcům hodně vadí. „Měli jsme říct, co by nám vyhovovalo, protože jsme měli mít přednostní právo na využívání areálu, ale po půl roce bylo všechno jinak. Umělá tráva je pro nás nepříjemností a máme obavy, že bude mít za následek ukončení fotbalu Na Prokopávce po 95 letech," tvrdil Greif.

Dvořák nyní slíbil, že fotbalisty zapojí do diskuze 
o rekonstrukci Prokopávky 
a že ještě není rozhodnuto, jaká tráva bude na hřišti.