„Po komunálních volbách jsme souhlasili s tím, aby se rada rozrostla na devět uvolněných členů, ale jejich skutečně odvedenou prací jsme zklamáni,“ řekl městský zastupitel Jiří Bis (ČSSD).

Jako příklad Bis uvádí vedení Plzeňských městských dopravních podniků, prosazování vstupu důchodců do bazénu zdarma a následné výčitky, že bazén využívají příliš, situaci kolem Měšťanské besedy a Divadla Čas, kterou už prošetřují policisté, nebo výstavbu Vědeckotechnického parku, kde je v ohrožení 150 milionová dotace z Evropské unie.

K nejpalčivějším problémům však ČSSD řadí dražení předplatného veřejné dopravy, které se nejvíc dotkne důchodců. „Rada to odůvodňuje potřebou dalších 20 milionů korun do PMDP. Podle výroční zprávy podniku však vzrostl počet top manažerů a pobírají dvojnásobné platy než v teplárně, která na rozdíl od PMDP přináší městu každoročně peníze,“ upozornil Bis.

Podle předsedy kontrolního výboru Milana Chovance (ČSSD) je práce radních nejhorší od revoluce a z magistrátu odcházejí kvalitní úředníci. „Odešla řada lidí, kteří tu pracovali léta. Poté, co radnice vyhlásila audit a avizovala propouštění, půjdou další,“ míní Chovanec. Předseda ODS Miroslav Levora obvinění odmítá a trvá na tom, že radní pracují dobře a jmenování devíti uvolněných členů bylo správné. „Právě optimalizace úřadu, která by měla ukázat na rezervy, chod magistrátu zkvalitní,“ řekl Levora. Řekl, že výši platů manažerů v dopravním podniku a v teplárně nechá prošetřit.