Jde o zelené pivo, které vzniklo u příležitosti tradičního irského svátku svatého Patrika 17. března. „Piva jsme uvařili 700 litrů, část stáčíme do lahví, část čepujeme," říká manažer pivovaru Petr Míč. Speciální ležák už se u Purkmistra stává tradicí, k mání bude až do neděle a potom znovu na Zelený čtvrtek. Ovšem letos pivovarský dvůr připravil i speciální irské menu se zelenými bylinkami – zelený bylinkový krém s máslovými krutony, bylinková roláda z jarního kuřete se zelenými fazolkami, marinovaný losos s listovým salátem a další speciality. Ovšem 12° ležák sv. Patrika není jediným jarním pivem, které Purkmistr chystá. Už za čtrnáct dní, přesněji na Zelený čtvrtek, bude na čepu i silnější světlý 16° speciál uvařený ze tří druhů sladu. „Ten se bude čepovat celé Velikonoce a také k němu jsme připravili gastronomické speciality, například velikonoční nádivku nebo jehněčí kolínko na česneku a tymiánu," dodává Míč.