Na Městském stadionu v Tachově se představila nebezpečná Čáslav, která byla po celý zápas fotbalovější, ale největší překážkou pro ni byl gólman Houdek. Domácí výhru doslova vydřeli. Dvakrát vedli zásluhou Dvořáka a Hrdličky. Vždy ale po fatálních chybách výhodu ztratili. Rozhodující trefu zařídil tři minuty před koncem Knakal. V nastaveném čase upravil výsledek na konečných 4:2 proměněním penalty Hudec.

„Opět jsme první poločas nehráli špatně. ale dělali obrovské chyby dozadu. Dali jsme sice gól, ale nás vedoucí branka znervózní. Přestali jsme nepochopitelně hrát, přežili jsme tři šance soupeře, ovšem ze čtvrté jsme inkasovali. Pak zase vedeme, nedáme dvě šance a dostaneme na konci poločasu hloupý gól, což byla strašná škoda," viděl první poločas kouč Tachova.

„Naštěstí po přestávce to bylo oboustranně hektické. Soupeř měl šance, my také. Z naší strany to není tak kompaktní, doma by si na nás soupeř neměl vytvořit tolik příležitostí. Nakonec to kluci zlomili až v závěru, což je i paradox, protože jsem jim říkal, že nám budou právě na konci zápasu po náročném programu ubývat síly," konstatoval tachovský lodivod.

„Hráči absolvovali v šesti dnech tři náročné zápasy. Prokázali ohromnou vůli, chtěli vyhrát, šli za tím až do konce a to je dobrý vklad," chválil bojovnost a morálku mužstva Purkart.