Velmi nepříjemnou situaci řešili v pondělí ráno zaměstnanci 33. mateřské školy, která se nachází v Plzni-Doubravce. Do budovy se totiž dostala psychicky narušená žena, která prošla až do kuchyně a odmítala školku opustit. Nakonec skončila na psychiatrii.

Podle starosty obvodu Michala Chalupného byla mladá žena, která se předtím pohybovala v okolí, velmi dezorientovaná a do školky se dostala spolu s rodiči. "Žena vběhla až do kuchyně a nechtěla odejít. Vyhnala jí odsud zaměstnankyně školky a poté jí zadržela policie. Nikomu se nic nestal," sdělil Chalupný.

Podle policejní mluvčí Hany Štefflové žena uvedla, že se školkou šla pouze projít. "Nebyla agresivní ani ozbrojená a neměla při sobě ani žádný nebezpečný předmět," sdělila Štefflová.

Celá záležitost bude mít dohru, podle starosty se chystá městský obvod prověřit bezpečnost u všech školek. "V současnosti jednáme s velitelem městské policie o posílení hlídek v blízkosti školek, řešíme také bezpečnost z technického hlediska," řekl Chalupný, podle něhož by si podezřelých lidí měli více všímat i samotní rodiče.