Eva Školová, majitelka Salonu pro psy v Plzni, začala o psí mazlíčky pečovat od pondělního brzkého rána. „Lidé se mi začali velmi intenzivně ozývat od minulého týdne. Od pondělí se tu dveře netrhnou a salon praská ve švech,“ říká Školová.

Vzhledem k hygienickým předpisům psy vždy koupe. „Vím, že někteří zákazníci si psy rádi koupou doma, ale kvůli současné situaci mám podmínku, že pejsky přijímám jen s tím, že si je sama vykoupu. V salonu mám samozřejmě po celou dobu roušku i rukavice. Mám tady i ochranný štít, ale ten nepoužívám, protože je bohužel dost nepraktický – když se pes oklepe ve vaně, tak přes něj moc nevidíte,“ vysvětluje dále psí kadeřnice.

Po výlovu uhynuly tisíce ryb, další umírají v přehradě
Po výlovu uhynuly tisíce ryb, další umírají v přehradě

Psy si přebírá od jejich majitelů vždy před salonem. „Po stříhání jim je zase předám před domem, dovnitř páníčkové vůbec nevstupují. Chodí vždy s roušku, někdo mi psa přinese dokonce i s nasazenými rukavicemi,“ dodává Školová.

Salony zvládnou denně v průměru osm psích mazlíčků. „Když mám například retrívra, tak péče o něj může s koupáním trvat i tři hodiny. Jorkšír zase trvá tak hodinu a půl. Takže je to různé, záleží na tom, jestli pečuji o malého nebo velkého pejska, ale v průměru udělám tak osm psů za den. Mám plno až do konce příštího týdne,“ říká Eva Durasová, majitelka plzeňského Psího salonu Eva.