Původní náklady na akci byly vyčíselny na 35 milionů korun, podle projektu se ovšem rekonstrukce o patnáct milionů korun prodraží. Nutná bude spoluúčast státu i města.

„Pokud půjde všechno podle plánu a nebudou problémy například ve stavebním řízení, oprava začne příští rok. Otázka je, jak se podaří vyřešit financování akce. Buď se všechno stihne za jeden rok, anebo se to rozloží na etapy,“ vysvětlil Syřínek.

Projekt počítá s kompletní rekonstrukcí celé komunikace od začátku města ve směru od Plzně až po křižovatku za mostem v úseku na Chotěšov.

„Dojde k zúžení vozovky, před náměstím se počítá s výstavbou okružní křižovatky, přechody se budou měnit podle požadavku města, posunuty budou i autobusové zastávky,“ nastínil plán náměstek ředitele. Akce se však zřejmě neobejde bez problémů. „Určitě to nebude jednoduché, protože se všechno bude dělat za provozu,“ připustil Syřínek s tím, že ŘSD pro oblast západní Čechy dělá zhruba jeden průtah ročně.

Představitelé Stodu se radují. „O průtahu města jsme usilovali řadu let. Těší nás, že se konečně dočkáme. Průtah je tu prostě potřebný,“ uvedl starosta Stodu Jiří Vlk.

Průtah Stodem

– Jedná se o kompletní rekonstrukci v délce 1,3 milometrů od začátku města (ve směru od Plzně) až po křižovatku za mostem ve směru na Chotěšov
– Původní odhad nákladů činí 35 milionů korun, podle projektu se ovšem cena akce o patnáct milionů korun navýší