„Cílem soutěže je v omezeném čase vyřešit sedm programátorských výzev různých úrovní obtížnosti, přičemž výzvy jsou mezi sebou provázané pomocí společného příběhu, ke kterému se vztahují,“ vysvětluje Martin Maňák z Fakulty aplikovaných věd, který je organizátorem plzeňské části soutěže.

Jak dále dodává, zájemci z řad široké veřejnosti, které baví programování a chtějí poměřit síly v mezinárodní konkurenci, se do ní mohou přihlásit na webových stránkách soutěže.

„Je povolen jakýkoliv programovací jazyk, nicméně mezinárodní ráz soutěže vyžaduje základní znalost angličtiny. Je možné soutěžit jak individuálně, tak v týmech o dvou nebo třech lidech,“ doplňuje Maňák.

Catalysts Coding Contest je programovací soutěž s tradicí od roku 2007. V minulé sezoně, kdy soutěž díky katedře informatiky a výpočetní techniky poprvé zavítala i do České republiky, se jí zúčastnilo přes 3000 programátorů ve 40 městech na třech kontinentech.

V soutěži jsou vítáni nejen zkušení odborníci z oboru, kteří se jen tak nějaké výzvy nezaleknou, ale i začínající programátoři. Registraci je možné provést i v průběhu soutěže až do naplnění maximální kapacity.

Rekonstrukce dolanského mostu
Dolanský most má zpoždění