Akce proslulá tím, že se na ni nechodí z povinnosti a kvůli bleskům fotoaparátů, nýbrž kvůli skutečné zábavě a dobrému jídlu a pití, nezůstala své pověsti nic dlužna ani tentokrát. Společnost byla jako vždycky mimořádně povedená, a že se právníci se svými hosty dobře baví, věděla ve čtvrtek večer celá Malá ulice. Vůně opékaného selátka, výbuchy sektu a zpěv plzeňské skupiny Futrál nenechal nikoho na pochybách. Kolem deváté večer se začalo na dvorečku mezi rautovými stolky dokonce tančit.

Mezi hosty nechyběla soudkyně Ústavního soudu Vlasta Formánková, poslanec Parlamentu ČR Zdeněk Prosek, kníže Jaroslav Lobkowicz, státní zástupce Augustin Hrbotický, hokejista Martin Straka, bývalý šéf krajského soudu Jiří Šilhavý a téměř všichni významní plzeňští právníci. Náměstkyně primátora Marcela Krejsová přišla s bratrem, její kolega Petr Náhlík nechal doma kolo a přijel tramvají, prý aby si mohl dát pivo. Dobře se tu bavil například šéf Vědeckotecnického parku Plzeň Emil Chochole, šéf městských památkářů Petr Marovič, ředitel Správy veřejného statku Stanislav Liška nebo dva vysoce postavení policejní důstojníci Jan Brázda a Miloslav Maštera.

Tradiční projev Ludvíka Rösche nezklamal ani tentokrát. Vyhlášený rétor mluvil jako vždy spatra, vtipně a krátce. Připomněl, že v Malé ulici fungují jako advokáti už 13 let a stejnou dobu se baví na dvorečku. „Dnes jsme pozvali ty, co jsou momentálně nahoře, ale i ty, kteří tam kdysi byli. Kdo ví, jestli tam zase někdy nebudou?“ ptal se z pódia.

Kromě pečeného selete se podávaly i voňavé grilované klobásy s křenem a hořčicí, malé vepřové řízečky, krájený rostbíf, jemná tlačenka, masové a uzeninové rolády a zeleninové saláty s různými dresinky a sýrem. Proudem teklo pivo, červené a bílé víno i slivovice.

Co se dělo na dvorečku se dozvíte v sobotním Plzeňském deníku na straně 11.