„Práh byl na horní hranici normy, ale na základě zkušenosti s provozem a také stížnosti Plzeňských městských dopravních podniků byl přestavěn,“ uvedl dnes 9. července Luděk Kejzlar z technického úřadu magistrátu. Noční autobusy plné cestujících měly totiž při sjezdu problémy.

Stavební úprava ale není jedinou změnou. „Přidáno bylo také svislé dopravní značení upozorňující na práh, ale i bílé vodorovné zpomalovací pruhy přímo na vozovce,“ řekl Milan Kolafa, vedoucí odboru majetku a dopravy ÚMO Plzeň 2.

Opravu provedly firmy Strabag a Berger Bohemia, které rekonstruují celou Částkovu ulici. „Cenu přestavby vyčíslit nelze. Byla provedena v rámci celé investice do rekonstrukce Částkovy ulice,“ sdělil Kejzlar.

Další nepříjemností, na kterou řidiči v poslední době upozorňují, je kolejový obrubník ve Sladkovského ulici na Slovanech. Jedním z řidičů je i Václav Černý z Plzně. „Řidiči jsou zvyklí stát v druhé řadě a člověk se mezi obrubník a stojící auto nevejde. Musí jet po kolejích. Navíc obrubník není vůbec vidět. Člověk si o něj může zničit vůz,“ zlobí se Plzeňan.

I zde se řidiči dočkají řešení problému. „Pro zvýraznění necháme obrubník natřít žlutou barvou a přibude i označení svislou dopravní značkou. Do jízdního pruhu přijde na stranu k obrubníku ještě bílá vodící čára,“ uvedla Michaela Mrázová ze Správy veřejného statku města Plzně. Důvod instalace obrubníku byl dle slov Mrázové takový, aby řidiči nebránili průjezdu tramvaje. Úpravu provede město v nejbližší době.