Prací přesčas je práce konaná zaměstnancem na příkaz zaměstnavatele nebo s jeho souhlasem nad stanovenou týdenní pracovní dobu (většinou 40 hodin týdně) vyplývající z předem stanoveného rozvržení pracovní doby a konaná mimo rámec rozvrhu pracovních směn. Za dobu práce přesčas přísluší zaměstnanci mzda, na kterou mu vzniklo za tuto dobu právo, a příplatek nejméně ve výši 25 % průměrného výdělku, pokud se zaměstnavatel se zaměstnancem nedohodli na poskytnutí náhradního volna v rozsahu práce konané přesčas místo příplatku.

Velmi často se však v pracovních smlouvách objevuje ustanovení, že mzda je již sjednána s přihlédnutím k případné práci přesčas a pokud takovéto ustanovení ve své pracovní smlouvě naleznete, na příplatek nebo náhradní volno právo nemáte. Zákoník práce však tuto možnost připouští pouze u sjednané mzdy, tedy mzdy, která je obsažena v pracovní smlouvě. Patříte-li mezi zaměstnance, kteří namísto smluvní mzdy, mají mzdu stanovenou vnitřním předpisem anebo určenou mzdovým výměrem, a přesto byste v těchto dokumentech podobnou větu nalezli, vězte, že se svého nároku na příplatek nebo náhradní volno úspěšně domůžete. Zákoník práce takovéto jednání zaměstnavatele nedovoluje.

Pro úplnost je nutné dále dodat, že zaměstnanci s kratší pracovní dobou mají nárok na příplatek nebo náhradní volno až za práci, která přesáhne stanovenou týdenní pracovní dobu, tj. nejčastěji 40 hodin týdně. Výkon práce přesčas navíc nelze zaměstnanci s kratší pracovní dobou nařídit, ale zaměstnavatel se s ním vždy musí dohodnout. Pokud tak Vaše pracovní doba činí 35 hodin týdně a se zaměstnavatelem jste se dohodli na práci přesčas, která činí 5 hodin za týden, nárok na příplatek nebo náhradní volno mít nebudete.

Pokud si nejste jisti, zda Vám nárok na příplatek či náhradní volno přísluší, obraťte se na naši advokátní kancelář.

Kateřina Kabelíková
Pečujete o dlouhodobě nemocného? Ověřte, zda dosáhnete na nové dávky pojištění

Zdroj: Archiv