„U dálkových linek došlo jen k drobným úpravám. V případě linky 440080 Plzeň-Karlovy Vary je v pracovní dny a sobotu opožděn spoj č. 28 o 10 minut v celé trase s odjezdem v 18:10 z Karlových Varů do Plzně. Z důvodu minimální frekvence cestujících a kvůli zrychlení přepravy je u vybraných spojů zastávka Toužim, Třebouň pouze pro výstup. U linek na Prahu nedochází k žádným změnám," uvedl za ČSAD autobusy Plzeň Zbyněk Hupák.

Drobných úprav časů v jednotlivých zastávkách si mohou všimnout cestující noční linky 440092 (N92) Plzeň-Štěnovice-Žákava-Blovice, u další noční linky 450091 (N91) Chlumčany-Dobřany-Plzeň je od včerejška opožděn spoj 1 ve směru Plzeň o 17 minut a zkrácena jízdní doba.

Jako každoročně také došlo k přejmenování několika zastávek. „Zastávka Poběžovice, Ohnišťovice, rozc. 1.6 (severně od Ohnišťovic) se z důvodu duplicity změnila na Poběžovice, Ohnišťovice, u žel. zast. Zastávka Čížkov, Železný Újezd, rozc. 1.6 se jmenuje Nové Mitrovice, U Žílů. Čížkov, Čečovice, U Vojtěcha se jmenuje Vrčeň, U Vojtěcha a původní zastávka Dobřany, Vodní Újezd, ObÚ je nyní Dobřany, Vodní Újezd, na návsi," jmenuje Hupák.

Zastávka Bohy je nově rozdělena na zastávky Bohy, točna a Bohy, náves, zastávku Hora Sv. Václava, Načetín nyní v jízdním řádu hledejte jako Hora Sv. Václava,Načetín, rozc.1.0. „A nakonec změna názvu zastávky Hromnice, Kostelec, rozc. na Nadryby, Čihadlo. „Iniciátorem většiny změn názvů byl Plzeňský organizátor veřejné dopravy POVED," vysvětlil Hupák.

POVED informoval také o změnách na železnici. „U vlaků dojde nově k zastavování souprav kategorie Rx a SC ve směru z a do Chebu ve stanici Plzeň-Jižní Předměstí. Na trati 185 Domažlice – Klatovy – Horažďovice pak došlo ke sjednocení zastávek na znamení a ve stejném režimu bude nově fungovat také zastávka Plzeň-Orlík na trati 160," uvedl dopravní technolog pro veřejnou linkovou dopravu Martin Fencl.