V plzeňském společenském sále Alfa se bude už ve čtvrtek konat dobročinný Kabelkový VELEtrh, který pomůže čtyřleté Sofince Větrovcové z Blovic.

Postižená holčička potřebuje elektrický vozík s příslušenstvím, jenž stojí téměř 400 tisíc korun, a cílem akce Deníku a organizace Dobrý skutek je na jeho nákup přispět stotisícovou částkou.

Kromě návštěvnic a návštěvníků VELEtrhu ale na holčičku myslí ještě další lidé. Velmi vítaná pomoc přijde například z jihoplzeňského Čížkova, kde sbírku spoluorganizoval Jaromír Jílek. „Znám se se Sofinčiným tátou," vysvětluje.

Do sbírky se v Čížkově zapojilo úctyhodné množství lidí a podle toho vypadá také její výtěžek, který převyšuje 25 tisíc korun.

„Hasiči z SDH Čížkov vybrali 2000 korun, v okrsku Čížkov se vybrala stejná částka. Hosté v čížkovské hospodě dali dohromady 8770 korun a stovkou eur přispěli turisté z Holandska, kteří se při návštěvě Nepomuku zastavili také v Republice Čížkov," popisuje výtěžek Jaromír Jílek a dodává: „Zastupitelé Čížkova navíc odhlasovali, že přispějí dalšími 10 000 korun."

Peníze z obecního rozpočtu poputují na konto sbírky Dobrého skutku (na účet číslo 5005005022/2010 s variabilním symbolem 82016011, kam může libovolnou částkou přispívat kdokoliv) a peníze vybrané od lidí předají Čížkovští rodině osobně.