Neznámá osoba se opět pokouší zabít či vážně zranit psy, tentokrát v Dobřanech. Využívá k tomu párky připomínající pamlsky pro psy, v nichž jsou nastrkané hřebíky.

„Šla jsem okolo nádraží a párek jsem našla. Moje fenka ho vzala do pusy, ale naštěstí jsem ji stihla okřiknout, ať to pustí,“ řekla Denisa Bláhová z Dobřan. Fotku nebezpečného pamlsku hned poslala kamarádce, která ji sdílela na sociální síti, aby varovala ostatní pejskaře. Nález zatím nebyl hlášen na policii.

Vedení obce o incidentu ví, ale příliš proti tomu dělat nemůže. „Vzhledem k tomu, že jsou hřebíky v pamlsku pro psy, jde o cílenou akci zaměřenou na psy,“ podotkl starosta Martin Sobotka.

Je to již třetí případ v posledních dvou týdnech, kdy se někdo pokouší ublížit psům. Jeden se stal ve Vejprnicích, kde pachatel rozhazoval párky se zastrkanými žiletkami. Další se odehrál v Plzni tam se někdo pokusil otrávit psy neznámou chemickou látkou. Oběma těmito případy se již policie zabývá.

Nabízí se otázka, zda spolu případy souvisí nebo zda se pachatelé například neinspirují jeden od druhého i díky medializaci. Podle plzeňského psychiatra Davida Hynčíka jde spíše o shodu náhod. „Nemyslím si, že by medializace byla motivací pachatele ani primární, což je touha po exhibici, ale ani sekundární, kterou je inspirace. Myslím, že to může být tím, že pes doprovází člověka nejčastěji, tedy to preferenčně 'schytá' nejvíce,“ řekl Hynčík.

Žiletky v salámu nebo v párcích. Nástrahy skryté v uzeninách nalézají obyvatelé Vejprnic u svých domovů čím dál častěji.
Vejprničtí se bojí o psy. Nachází žiletky v salámech
Šumavská- stavba autobusového terminálu 2018, přestupní uzel, Plzeň- Hlavní nádraží.
Terminál Šumavská: devět autobusových stanovišť