Ačkoli všichni dostali za úkol odpovídat jen ANO/NE, většina své dotazníky doplnila ještě vysvětlivkami.

Václav Votava (ČSSD), který je jako jediný pro zákaz kouření v autech, podotkl, že z hlediska bezpečnosti je kouření stejné jako telefonování.

Jak Karla Šlechtová (ANO 2011), tak Ilona Mauritzová (ODS) sice odpověděly, že ČR nemá usilovat o přijetí eura, ale obě připsaly poznámku, že ne teď, ale časem ano.

Podle návrhu Adama Kovalčíka se u křižovatky objevit sv Jan Nepomucký připomínající dopravní značku i se všemi jeho obvyklými atributy. Konstrukce, pod níž vozy projíždějí, symbolizuje most, pět světel za světcovou hlavou vytvoří jeho typickou svatozář a
Referendum o nepomucké křižovatce nakonec nebude

Podobně spornou odpověď uvedla Mauritzová i u otázky příspěvku pacientů na pobyt v nemocnici. Jak ona, tak Ilona Jehličková (TOP 09) ke svému kladnému křížku připojily poznámku, že příspěvek má být pouze na stravu.

Ministryně Šlechtová se několikrát dožadovala otištění vykřičníků, zejména u záporné odpovědi u otázky na zrušení elektronické evidence tržeb (EET).

Pirát Lukáš Bartoň se dlouho nemohl rozhodnout, zda má být Senát ČR zrušen, či nikoliv. Křížek u obou možností měl přeškrtaný a nakonec u kladné odpovědi napsal „asi“. Právě Bartoň nechal také nejvíce otázek bez odpovědí. 

(pro zvětšení klikněte)

Volební dotazníkZdroj: Deník

(pro zvětšení klikněte)

Deník vyvezl politiky mezi občany. Mluvilo se o ubytovnách, průmyslových halách i dopravní situaci. Během cesty politici odpovídali na řadu otázek
Volební autobus Deníku: voliči, jsme tu!