„Vozidla jsou vybavena kvalitnější technikou a proti předešlým modelům mají navíc také výsuvný stožár s reflektorem," uvedla k novince mluvčí policie Hana Kroftová.

Policisté doteď byli při řešení dopravních nehod v nočních hodinách odkázáni na výpomoc hasičů, Ti s nimi často zůstávali na místě právě kvůli tomu, aby nehodu nasvítili a policisté mohli vše zdokumentovat a vyšetřit. S novým vozem si policisté mohou vystačit i sami. Díky výšce stožáru je také vůz vidět na delší vzdálenost a tím přispívá k bezpečnosti v místě nehody.

Kromě výsuvného reflektoru ale na střeše auta zaujme ještě další novinka – programovatelný sklopný LED světelný panel. „Na světelném panelu lze libovolně nastavit světelná dopravní značení," vysvětlila funkci Kroftová. Panel je výhodou jak pro řidiče, kteří kolem nehody projíždí a mohou jízdu okamžitě přizpůsobit podle zobrazené značky, tak i pro samotné policisty, kterým pomůže s řízením provozu u nehody.

Dvěma novými systémy, které jsou na první pohled na voze viditelné, ale výčet nekončí.

V nových transporterech totiž dopravní polici bude vozit také základní vyprošťovací jako například nářadí nebo páčidlo. Ve vozech jsou také přenosná stroboskopická světla, s jejichž pomocí lze vytyčit místo události. Nechybí ani zdravotnické vybavení, jehož součástí je nadstandardně také defibrilátor. Policisté budou mít ve voze také záložní elektrocentrálu, stejně jako speciální program, který se vztahuje k problematice převozu nebezpečných nákladů (ADR).