Jandík strávil téměř dva měsíce v luxusní vile pod čtyřiadvacetihodinovým dozorem kamer.

„Těch kamer jsem se zpočátku bál. Vadilo mi, že jsou opravdu na každém kroku, například i na toaletě, ve sprše nebo v ložnici, v níž navíc člověk není sám. Člověk si ale pak zvykne a bere to tak, že je to normální. V podvědomí ale pořád máte to, že vás někdo sleduje," říká jednadvacetiletý Ladislav.

Dostat se do vily VyVolených byl jeho sen už v roce 2005, kdy televize vysílala první řadu této reality show. Do té doby znali Češi podobné pořady pouze ze zahraničí. „Letos v červenci a v srpnu jsem viděl upoutávku, tak jsem se zúčastnil castingu a vyšlo to. Od začátku jsem věřil tomu, že to vyjde, a ono se to stalo," vypráví mladý muž. Od června, před nástupem do reality show, pracoval v jednom supermarketu v Plzni na Slovanech na pokladně, kam se po vyřazení z vily zase vrátil. Řada lidí jej teď v práci poznává. „Často chtějí, abych se jim třeba podepsal na účtenku, nebo si chtějí povídat o tom, jaké to bylo ve vile. Za den je to minimálně jeden člověk. Na to ale na pokladně bohužel není čas," usmívá se Jandík.

Jeho plánem do budoucna je dostudovat vysokou školu. Loni absolvoval první ročník Pedagogické fakulty Západočeské univerzity v Plzni s aprobací dějepis, angličtina. „Školu bych určitě rád dokončil. Mezi mé koníčky patří totiž právě historie a angličtina," svěřil se Jandík. Rád si také odpočine u knihy. „Baví mě historická a také fantasy literatura," sdělil.

Když se dnes podívá na svou účast v reality show, říká, že to pro něj byla cenná zkušenost. „Asi bych do toho šel znovu. I když musím uznat, že by to asi bylo o něčem jiném, kdybych byl starší a měl více životních zkušeností," říká.

Vila VyVolených ožila po polovině srpna. Z několika tisíc lidí se do ní probojovalo třináct odvážlivců. Vítěz se může těšit na výhru pěti milionů korun.