Populární kuchař Zdeněk Pohlreich tu vařil i perlil osobitými bonmoty. V pánvi měl krevety, z pusy vypouštěl vtípky. „Takovej kuchař, to je vlastně hovnivál. Běhá po kuchyni a schraňuje vůně,“ zamýšlel se zatímco v hrnci mu bublala italská chlebová polévka. Recept zněl jednoduše: Do základu ze zralých rajčat nalámat nasušený bílý italský chleba a nechat provařit. Chleba natáhne rajčata a pokrm skvěle zahustí.

Ve stánku Extremního cateringu podávali Krokodýlí popcorn. „Popcorn jsou drobně pokrájené kousky masa, v našem případě krokodýlího,“ vysvětlil kuchař. Sympatický šéf Filip Topfer tvrdil, že ve firmě je všechno extrémní a to včetně obsluhy. „Někdo je extrémně tlustý, zadlužený, bohatý, ošklivý. Jaký jsem já? Extrémně bohatý,“ smál se.

A jak se dělají brambůrky pečené v seně? „Předvaří se brambory, v hrnci zapálíme seno, přiklopíme a necháme zakouřit. Brambůrky jsou z něj pěkně ovoněné,“ řekl šéfkuchař z doubravecké Kozlovny Jan Pancurák.

Ilustrační foto.
Linku z Plzně do Domažlic vyjmou z integrované dopravy