Kromě jízd historických vlaků byla pro návštěvníky připravena například také výstava železničních kolejových vozidel, historie železnice, železničních modelářů a autoveteránů. Obyvatele Nýřan nadchly také ukázky historické i soudobé hasičské techniky.

Připraveny byly také bojové akce. První proběhla v sobotu 25. září v 11:25 hodin v nýřanském areálu Dioss, druhá se uskutečnila ve 13:30 hodin na nádraží v Nýřanech. Lidé mohli zhlédnout přepadení německého obrněného vlaku americkými vojsky a jízdy smíšeného vojenského vlaku při evakuaci ozbrojených sil a civilistů v roce 1945. „Předváděli jsme tu dnes situaci z května roku 1945, kdy se německá armáda na pokraji svých sil vzdala americké armádě. Němci nakonec složili zbraně, poté došlo k jejich zajetí americkou armádou,“ uvedl David Sleza, který do Nýřan přijel v sobotu po poledni v německém obrněném vlaku.

Filip Boubín (4250 g, 53 cm) se narodil 2. září ve 3:07 v porodnici Mulačovy nemocnice. Rodiče Veronika a Jan z Plzně přivítali očekávaného syna společně. Na brášku se těšila dvouletá Anetka.
FOTO: Právě jsme se narodili