V Železné Rudě a okolí se podle Ivany Vilišové z městského informačního centra oteplilo, je asi pět stupňů nad nulou a po ranním dešti se objevuje i slunce. V areálech, které mohou vyrábět umělý sníh, leží 60 až 70 centimetrů přírodního a technického sněhu. V provozu jsou všechny větší lyžařské areály Špičák, Nad Nádražím a Belveder, také Samoty. Funguje i sedačková lanovka na Pancíř, ale jenom pro pěší, popsala Vilišová. V provozu je také Weissova louka.

Déšť v minulých dnech vyhnal většinu lyžařů z největšího areálu kraje na Špičáku. "Od úterý zkrápěl areál déšť s různou mírou intenzity. Na sjezdovky se vydalo opravdu jenom pár statečných, kteří ale vzápětí kvůli promočenému oblečení museli lyžování vzdát," řekl provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. I po dešti je v areálu od 60 do 80 centimetrů sněhu. "Žádná nová omezení na sjezdovkách zatím přijímat nemusíme. Déšť je provzdušnil, lyžaři jim ublížit nemohli, takže jejich stav je dobrý. Hlavně, že už přestalo pršet," dodal Kasík. V pátek podle něj předpověď slibuje ochlazení pod nulu a dopoledne sněžení.

Běžecké stopy v okolí Železné Rudy byly upraveny před dvěma dny. Po dešti a oblevě se momentálně nedají upravovat rolbou. Dá se na nich lyžovat, je ale třeba počítat s tím, že dojezdy mohou být vytáté, doplnila Vilišová.

Na Šumavě se lyžuje také v Kašperských Horách nebo v Nýrsku, naopak sjezdovka v Přimdě na Tachovsku je dočasně mimo provoz. Momentálně se nelyžuje ani v areálu Kocourov u Klatov, tamní provozovatelé na webu slibují na víkend 25. a 26. února poslední lyžování sezony. "V pátek rozhrneme veškeré zásoby sněhu, i sněžný hrad Kocour, abyste si mohli naposledy zajezdit v této sezoně. Počasí má být velice příjemné celý víkend," pozval areál lyžaře.

Podobně jako na Železnorudsku, i v dalších částech Šumavy se momentálně běžecké stopy kvůli dešti a tání většinou neupravují, jsou ale ještě sjízdné. Místy na nich jsou vytáté úseky. V terénu leží kolem 30 centimetrů sněhu, někde i více. Stopy se dnes upravují pouze v okolí Modravy, a to směrem na Březník, k Rybárně, na Tříjezerní slať a Javoří pilu.