Dánský Bjerringbro-Silkeborg bude soupeřem házenkářů Talentu M.A.T. Plzeň ve třetím kvalifikačním kole Poháru EHF. Rozhodl o tom úterní los.

Dánové byli nasazeni rovnou do posledního předkola, Talent ve druhém předkole zdolal chorvatský celek RK Poreč 27:24 a 27:25.

Los byl k plzeňskému týmu ještě celkem milosrdný, v osudí totiž číhaly například německé týmy Füchse Berlín, Göppingen či Magdeburg.

První zápasy sérií, ve kterých půjde o postup do jedné ze čtyř čtyřčlenných základních skupin Poháru EHF, jsou na programu 21./22. listopadu, odvety potom o týden později.

„Určitě je to jeden z kvalitnějších mančaftů, které jsme mohli dostat. Silkeborg je asi jediný tým, který dokáže v lize držet krok se špičkovými dánskými kluby, jako je Aalborg a Kolding Kodaň," říká k úternímu losu opora plzeňského týmu Michal Tonar.

„Určitě nás nečeká nic jednoduchého, ve svých řadách mají už zkušenější reprezentanty. Například Michael Knudsen hrál dlouho v Německu za Flensburg, podle jména znám i hodně vysokou levou spojku Nikolaje Markussena nebo brankáře Sørena Rasmussena. Mají opravdu kvalitní mančaft," uznává Tonar.

Jemu se jeho přání o soupeři nesplnilo. „Chtěl jsem někoho přijatelnějšího. Sice nebylo moc na výběr, ale byl tam třeba holandský tým Limburg Lions nebo rakouský celek Alpla HC Hard," prozradil nejlepší střelec Plzně.

Michal Tonar se v nedělním odvetném utkání Poháru EHF v Poreči blýskl jedenácti brankami. „Doufám, že jsem si nějaké branky nechal i na Dány," směje se dvaadvacetiletá střední spojka Talentu.

A jakou vidí šanci svého týmu na postup do základní skupiny? „Dánskou házenou moc nesleduji, takže nevím, jak na tom teď jsou. Favoritem asi bude náš soupeř, přeci jenom mají v pohárové Evropě už něco odehráno. Hrát se ale dá s každým a uvidíme, jak se všechno vyvine," nic předem Tonar nevzdává.

„Bylo by skvělé, kdyby se nám podařilo postoupit. Měli bychom jistých dalších šest zápasů, kde bychom mohli nasbírat velmi cenné zkušenosti s mezinárodní házenou," uvědomuje si Tonar.

První zápas by měla Plzeň odehrát doma. „S tím jsem vcelku spokojený. I pro diváky je to zajímavější, protože se začíná od stavu 0:0 a všechno je otevřené," dodal Tonar.