Na místě byly k dostání speciality, které jsou pro tyto hody charakteristické: zabijačková polévka, ovar, jitrnice, tlačenky ať už světlá či tmavá, jelita, škvarky nebo z nich připravená pomazánka, klobásy a uzený salám.
O tom, že pochutiny šly v sobotu na dračku, svědčí fakt, že už v poledne byly klobásy vyprodané.
„Dali jsme si nejdříve zabijačkové menu v restauraci. A protože nám to tolik chutnalo, rozhodli jsme se ještě pro ovar tady venku,“ sdělili návštěvníci Judita a Ladislav. Muž pak ocenil, že místní ovar není připravený z vnitřností, kterým on sám neholduje, nýbrž z bůčku.
Na venkovním prostranství se konaly také ukázky z řeznické práce při zabijačce.
Provozovatel restaurace Jiří Krušina si jen trochu posteskl, že právě v sobotu se konaly zabijačky na více místech po Plzni, čímž si vzájemně konkurovaly.
Na dotaz, proč dělat zabijačkové hody ve chvíli, kdy vám mrznou ruce, přišla jednoduchá odpověď: „Je to proto, že se masné výrobky rychle kazí. Proto je zima ideální dobou právě pro zabijačky.“
Ti, kterým nestačily vepřové hody přes den, se mohli vypravit do Kalikovského mlýna večer. Čekal je country večer a jak jinak pořádná zabijačková tombola.