Plzeňané tak měli jedinečnou možnost poznat fenomén rychlého a vydatného pouličního jídla, který je diametrálně odlišný od klasických fast foodových řětezců. Nabídka nabízených pochoutek byla opravdu pestrá Zřejmě největší fronty byly po celý den před stánkem American Hot Dogs, který nabízel tradiční hot dogy s bezlepkovými párky na několik způsobů. Soudě dle nadšených reakcí návštěvníků se dlouhé čekání rozhodně vyplatilo.

K dostání byly například také španělské masové, zeleninové a rybí krokety. Jak potvrdil prodejce Marek, byl o tuto poměrně originální pochoutku velký zájem. „Mezi zákazníky zatím vítězí naše masová kroketa, populární jsou také krokety s rybami. Kromě toho je velký zájem i o naše španělská vína, která jsme zvolili jako ideální doplněk k nabízeným jídlům," potvrdil zájem prodejce ze stánku Funky Croquetas.

Street food Jako street food se označuje jídlo či pití, pro které je typická jednak rychlá a snadná příprava, ale také to, že je k dostání přímo na ulici. Street foood, neboli pouliční jidlo, lze zakoupit na trhu nebo ve stánku. Velkou popularitu v České republice v posledních letech získávají také food trucky – speciálně upravené jídelní vozy, které byly včera v DEPO2015.

Na své si ale přišli příznivci tradiční české zabijačky, burgerů či bavorských specialit.

V depu si ovšem pochutnali i vegani, když se zde představil restaurant Satyr. Ten nabídl chutnou změnu a především o jejich vegetariánské hot dogy či gulášovou polévku se seitanem byl opravdu velký zájem.

Vzhledem ke zvýhodněnému vstupnému, které stejně jako na ostatních místech činilo 28 korun, byla celá akce ve znamení dlouhých front. Návštěvníkům to ovšem nevadilo, jelikož převažovala dobrá nálada. „Už jsme ochutnali pečené selátko, nyní máme veganské koláče, na které nedám dopustit. Ještě jsme stihli ochutnat něco z mexické kuchyně, zatím u nás ale vítězí koláče a dobrá káva," komentovala své gurmánské zážitky paní Jitka.

Státní svátek v DEPO2015 ovšem nebyl pouze o jídle. V rámci zvýhodněného vstupné měli lidé možnost navštívit stálé výstavy. Uvnitř velké haly bylo k vidění Plzeňské fotoalbum nebo designová výstava DOMUS s díly předních zahraničních a českých designerů v čele s Maximem Velčovským.