Veřejnost si také v rámci oslav mohla naposledy prohlédnout Velkou synagogu, která se na dva až tři roky úplně zavírá. Čeká ji totiž rozsáhlá rekonstrukce. „S kamarádkami do synagogy chodíme každý rok, letos jsme byly také na prohlídce věže. Chceme využít, že je naposledy otevřená. Jsem zvědavá, jak bude po rekonstrukci vypadat,“ řekla Alena Ambrožová z Plzně a dodala, že ji také zaujala výstava starých fotografiích rozmístěných po budově synagogy. „Žiji tady bezmála osmdesát let a sama jsem stále překvapená, jak se Plzeň neustále mění,“ uzavřela žena.

Synagoga přilákala obrovské množství návštěvníků. „Chodí sem davy lidí, největší zájem je o komentované prohlídky a prohlídky věží,“ sdělila pokladní Iva.

Program oslav byl nabitý. Lidé mohli zajít například na plzeňskou radnici, do Měšťanské besedy, Velkého i malého divadla nebo do historické budovy České spořitelny ve Františkánské ulici. Ve Starém Plzenci pak zpřístupnili rotundu sv. Petra a Pavla a Radyni. Večer vyvrcholil průvodem světel z náměstí T. G. Masaryka na náměstí Republiky, kde se na závěr dne konal ohňostroj.

Veterináři museli zvířata utratit.
Kalouse srazil vlak, labuť zabila elektřina