Video si můžete přehrát ZDE.

Informovali občany o aktuální situaci, které je město vystaveno v souvislosti s opatřeními, jež mají omezit šíření koronaviru. "Nacházíme se ve velmi složité situaci a je potřeba předávat informace všemi kanály, tento dnes otevíráme nově," uvedl primátor Plzně Martin Baxa. "Probudili jsme se do dne, který nemá v novodobé historii našeho státu obdoby, byla přijata velmi radikální opatření," dodal primátor a připomněl, že cílem je zabránit šíření koronaviru. Uvedl, že město už přijalo řadu opatření včetně zvýšené dezinfekce míst, která magistrát provozuje. Primátor také zdůraznil, že se město snaží, aby fungovaly základní služby pro občany a především městská hromadná doprava. Zároveň občany poprosil, aby nepropadali panice. Dodal, že zatím se tak podle něj neděje, neboť dopoledne při prohlídce města zaznamenal, že u obchodních center byl klid.

Radní města Martin Zrzavecký uvedl, že na mailu socialnisluzby@plzeň.eu mohou senioři, kteří jsou nejohroženější skupinou, požádat o pomoc např. s nákupem i dalšími záležitostmi. Dodal, že se městu hlásí řada dobrovolníků, kteří jsou ochotni pomoci, ať už jde o partnerské firmy, neziskové organizace i jednotlivce.

Představitelé Plzně budou v živém vysílání na facebooku pokračovat v neděli od 19 hodin. V druhém díle přinesou konkrétní informace o opatřeních v městské hromadné dopravě v Plzni a seznámí vás s aktuální situací v Plzni.

Dalibor Sedláček, přednosta Kliniky infekčních nemocí a cestovní medicíny Fakultní nemocnice Plzeň.
Nakažený pacient brzy půjde domů, říká přednosta kliniky