Osmatřicetiletý Plzeňan Tomáš Popp je spolumajitelem sítě Farmářský obchod a předsedou sdružení Envic, které pořádá i Plzeňské farmářské trhy. Tomáš je mimo jiné také manažerem Národního týmu kuchařů a cukrářů. S manželkou Klárou a pejskem Shelby bydlí na Slovanech.

Koho z Plzeňanů z historie bych rád potkal

Bylo by fajn potkat pana Martina Kopeckého. Jako významný purkmistr se zasloužil o výstavbu sadového okruhu. A každý, kdo ozeleňuje město, by měl být podle mého názoru veleben. Nejen kvůli krásnému pohledu na stromy a zeleň obecně, ale především pro ideální klima, které zeleň ve městě vytváří.

Místo, které by se dalo vylepšit

Problémová lokalita kolem pavlačového domu v Jateční ulici.Zdroj: DENÍK

Co mne dlouhodobě trápí, je množství aut v historickém jádru Plzně. Dobrým příkladem může být Ljublaň, kde se povedlo auta citlivě z centra vytlačit a přitom v ní zůstal správný městský tep. Samozřejmě je v Plzni co vylepšovat na mnoha místech – kino Hvězda, lázně na Denisově nábřeží, Jateční ulice, Lobezská ulice a podobně. Ale za posledních deset let prošla Plzeň takovou proměnou, že si toho všímají návštěvy z tuzemska i z ciziny.

Problémová lokalita kolem pavlačového domu v Jateční ulici.
Plzeňští kostlivci ve skříni: Jateční, Petrohrad i okolí autobusového nádraží

Kam chodím na kávu

Skoro denně, pokud nejsem pracovně mimo Plzeň, chodím do kavárny Le Frenchie ve Smetanových sadech. Rád zajdu i do café Anděl nebo Regner.

Kde chci být sám

Posezení na letní zahrádce v kavárně Le Frenchie s doutníkem je paráda. Ale strašně rád chodím s naším psiskem kolem boleveckých rybníků. Když je asi tak devět hodin, nikde nikdo, jen opar nad rybníky, to je prostě balzám na duši i tělo. Senzační jsou i procházky kozelským polesím.

Kde jsem rád a kam bych pozval přátele

Miluju sadový okruh. Je to asi nejpříjemnější místo v centru Plzně. Mám ovšem rád Plzeň celou, protože z jakéhokoliv místa v této metropoli jste do deseti minut v lese, u řeky nebo rybníku. Plzeň je prostě skvělé místo k životu. Přátele z tuzemska i ze zahraničí vždy beru do sadového okruhu, ideálně do Smetanových a Šafaříkových sadů. Rozhodně s nimi zajdu na Plzeňské farmářské trhy a skočíme si na dobrou plzeň do Plzeňského Prazdroje – nejlépe do Šalandy. Vyrostl jsem v Bolevci na konečné tramvaje číslo 4, proto mám silný vztah také ke všem boleveckým rybníkům. To je prostě ráj nejen v létě.