Populární týmová akční hra paintball se dá hrát v bývalých městských lázních na Denisově nábřeží, kde za čtyři hodiny zaplatíte 600 a 2500 korun, tři hodiny hraní vyjdou na 1250 Kč. „Převažují cizinci, hlavně Němci," řekla o klientele Tereza Šnajdrová s tím, že zarezervovat si hřiště je možné i na internetu.

Zastřílet paintballovými kuličkami si můžete ve Lhotě, kde je k dispozici hřiště se zalesněnou plochou, budovou i volný prostor.

Mimo Plzeň se nabízí hřiště na paintball v Chotěšově.

Podobnou zábavou jako paintball je akční hra laser game pro skupinu 5 až 12 lidí. Hrát ji můžete ve středisku Atom v Sokolovské ulici na Lochotíně. „Každý hráč má na sobě vestu se zbraní a snaží se trefit ostatní hráče. Pokud někoho zasáhnete, tak získáte body a jemu se na pět sekund vesta vypne a nemůže střílet. Hra trvá 15 minut. Hraje se ve speciální aréně, která je osvětlena UV světly, a během hry hraje akční hudba," popsal Václav Sopr.

Milovníci rychlých kol uvítají možnost jízdy motokárou nebo buggyn v Plzni-Lhotě, případně v garážích pod mostem Milénia.

Sílu a pohyblivost můžete otestovat na horolezecké stěně ve Sport centru Koloseum na Lochotíně, v areálu TJ Lokomotiva Plzeň. Ve Škoda Sport parku je lezecká věž.

Zábavu spojenou s adrenalinem nabízí i obchodní centrum Olympia Plzeň. Ve zdejším 5D adrenalin parku můžete sledovat filmy se speciálními brýlemi. „Promítáme do virtuálních brýlí a nikoliv na plátno," lákala Valérie Hofmanová. Zhlédnout můžete filmy Hrobka faraona, Putování s dinosaury nebo Dům hrůzy. A nezapomeňte zajít na hru Laser spočívající ve zdolávání překážek z paprsků.

Cena adrenalinových sportů

Paintball
SPA Arena, Denisovo nám.
základní 600 Kč/osoba (cena zahrnuje vybavení, 200 kuliček a 4 hodiny hraní), „vystřel vše, co chceš", 1250 Kč/osoba (vybavení, neomezený počet kuliček, 3 hod.), „counter strike" 2500/osoba (vybavení, dýmovnice, štít atd., neomezený počet kuliček na 4 hod.)
Chotěšov – „nechám se střílet" kulička 2 Kč, zapůjčení zdarma, „střílím" kulička 1 Kč, zapůjčení 350 Kč

Horolezecká stěna
Sport centrum Koloseum, Sokolovská – 70 Kč nebo permanentka do fitness zajistí celodenní vstup

Motokáry
U Ježíška (pod mostem Milénia) – 200 Kč/10 minut jízdy

Laser game
Atom Sokolovská – dospělý 105 a děti 95 Kč za hru.