„Nebyly to tak zásadní problémy, jak to vypadá. Zavřeno bylo velmi krátce, hned druhý den jsme po odstranění nedostatků otevřeli,“ uvedla pro Deník majitelka Anna Dobrá.

Jak informovala inspekce na svém webu, důvodem k uzavření restaurace byl výskyt myšího trusu, výskyt mrtvých hlodavců, plísně na stěnách, výrazně zanedbaný úklid a znečištěné kuchyňské nebo pracovní náčiní. „Co se týče třeba těch hlodavců, tak šlo o jednu myš, která nebyla nalezena uvnitř, ale venku na terase,“ reagovala Dobrá s tím, že tak mohlo být vše rychle uvedeno do pořádku a mohli zase otevřít a věnovat se hostům.

Ilustrační foto
Silnice obsadí policie s radary, podívejte se, kde řidičům půjde o peníze

Znovuotevření potvrdila i SZPI, která letos úřadovala již na třetím místě v Plzeňském kraji, předtím to bylo v Kvíčovicích nedaleko Holýšova v okrese Plzeň-jih a v Klatovech. Vloni SZPI uzavřela v kraji bezmála desítku provozoven, a to na Domažlicku, Klatovsku, Rokycansku i Plzeňsku. Uzavření provozoven či jejich částí je většinou jen dočasné, do odstranění nedostatků.