Příchozí mohli díky organizátorům – pracovníkům Muzea a galerie severního Plzeňska strávit příjemný den plný koncertů, tanečních, šermířských a divadelních vystoupení. Zároveň se mohli také podívat, jak řezbář vytváří dřevěné formy, jak keramička tvaruje hlínu, jak se drátují hrnce nebo jak se vyrábějí šperky či co všechno se umějí naučit draví ptáci.

„A co mám teď udělat?“ ptal se sedmiletý Vojtěch. V prstech držel knot a obracel se na muže, který seděl s dětmi vpodřepu u nádob s voskem. Sdružení Ledovec z Ledců u Plzně, které se zabývá sociální pomocí lidem s duševním onemocněním, v Mariánské Týnici mělo stánek s ukázkami výroby svíček. „Ponoř to do této nádoby,“ radil muž a Vojta za chvíli hrdě odnášel ukázat mamince vlastnoručně vyrobenou svíčku.

Spokojení byli i organizátoři. „Podle počtu prodaných vstupenek přišlo na Májový den přes tisíc lidí,“ hlásil Václav Podestát z Muzea a galerie severního Plzeňska. „Vydařilo se počasí a tuto akci pořádáme, jestli dobře počítám, už podeváté, takže lidé už s ní počítají,“ podotýká.