Při srážce s osobním automobilem utrpěl těžká zranění hlavy, kterým na místě podlehl.

Po desáté hodině dopoledne se v neděli na stodském hřbitově sešli všichni, kteří měli Míru rádi a chtěli se s ním naposledy rozloučit. Celou událost nesli nejhůře Mirkovi rodiče a jeho přítelkyně Míša. Otec se po přinesení rakve k hrobu zhostil smuteční řeči.

„Mirek vyrostl v krásného, jemného, citlivého a vnímavého kluka, který nikdy nikomu neublížil. Rozdával radost ze života a dokázal nám změnit některé naše životní postoje a názory, za což jsme mu vděční. Mirek žil šťastně s námi a se svými kamarády, měl svůj svět moderní technohudby, mixoval si muziku jak sám pro sebe, tak pro své kamarády, jako DJ Marcelo; měl svůj svět počítačů, filmů. Poznal svoji velkou lásku Míšu, se kterou prožíval nádherné chvilky. Pracoval v naší rodinné firmě, kde byl pravou rukou,“ řekl otec, kterého přerušila Mirkova matka: „Jsme na něj strašně pyšní, strašně pyšní,“ pronesla.

„Mirkův život ukončil minulý pátek řidič, který mu nedal přednost. Náš syn se tak vydal na dlouhou cestu, odváží si nás všechny ve svém srdíčku a věřím, že i vy si ho zachováte ve svých srdcích a vzpomínkách,“ uzavřel otec. Rakev se poté snesla do připravené jámy a za chvíli ji zakryly květiny.

Motorkáři se poté v koloně vydali na místo nehody do několik kilometrů vzdáleného Zbůchu, kde jako pietní akt zapálili pneumatiku a nahlas rozezvučeli své stroje. Policie musela na zhruba deset minut zastavit dopravu, což se obešlo bez problémů.

„Byl to můj nejlepší kamarád. Míra byl veselý, citlivý kluk. Všichni na něj budeme vzpomínat jenom v dobrém. Jeho život provázela hudba a motorky, loni jsme si je kupovali spolu,“ sdělil Deníku Mirkův kamarád Miloslav Stava.