Včera, což je pět týdnů od zahájení provozu, její kvalitu zkontroloval starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. Pět týdnů je totiž doba, kterou pivovar na výrobu legendárního ležáku potřebuje. „Vyrábíme jej podle stejné receptury jako v době jeho vzniku. Kvalita a charakter nového varného zařízení, jakož i odladění v testech nám zaručily, že chuť zůstane zachována i po rozšíření varny. Což právě dnešní kontrola potvrdila, pivo tak může k zákazníkům,“ říká Václav Berka. Plzeňský Prazdroj investoval do rozšíření kapacity kvůli stále stoupající poptávce po Pilsner Urquell. Nyní je schopen produkovat přibližně o třetinu více než dříve, zhruba 3,5 milionu hektolitrů ročně.

Ilustrační foto
Pneumokok řádí. V kraji se zdvojnásobil počet nemocných