U polikliniky na Slovanech je málo parkovacích, takže se stává, že invalidní pacienti u polikliniky nezaparkují. Auta musí nechávat stovky metrů od zdravotnického zařízení, kam se pak dostávají o francouzských holích. To je problém, který čas od času zasáhne pacienty, kteří sem docházejí z celé Plzně. Slovanská radnice o problému ví, vedení polikliniky poskytlo několik rad.

„Problém je, že dvě parkovací místa, která jsou před poliklinikou vyhrazena pro invalidy, obsazují dost často řidiči, kteří si jdou jen nakoupit. Pak musí invalidní pacient parkovat jinde,“ uvedla asistentka ředitele Polikliniky na Slovanech Hana Řeřichová. To je podle ní úkol pro policisty, aby řidiče–hříšníky kontrolovali, případně auta odtahovali.

Pacienti podle Řeřichové mohou vedle Francouzské třídy zkusit zaparkovat i v zadní části objektu polikliniky, kde je však pouze asi deset míst. V krajním případě mohou pro nástup nebo výstup použít prostor u zadního vchodu. „Velice nás mrzí, když naši pacienti mají s parkováním problémy, ale jinak jim nemůžeme pomoci,“ doplnila Řeřichová.

“O problému víme,“ uvedl místostarosta druhého plzeňského městského obvodu Oldřich Rozšafný. Podle něj se parkování výrazně zlepší po dobudování obchodního domu Dvořák, který se právě dokončuje na prostranství mezi poliklinikou a slovanskou radnicí. „Součástí objektu jsou totiž podzemní garáže, kde by měl být dostatečný počet parkovacích míst,“ doplnil Rozšafný.

O problému podle starosty Slovan ví i magistrát města Plzně, který připravuje studii, jež má řešit nedostatek parkovacích míst ve městě budováním parkovacích domů. K otázce, kde by měl parkovací dům vzniknout na Slovanech, se zatím nechtěl Rozšafný vyjadřovat.