Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Parkhotel nabízí hostům exkurzi do světa mezinárodních specialit

Plzeň – Doslova exkurzi do světa mezinárodních lahůdek nabízí pohled do menu plzeňského Parkhotelu. Tým zkušených kuchařů pod vedením šéfkuchaře františka Egera je připraven splnit hostům prakticky jakékoliv přání a to včetně těch, která nejsou v menu výslovně uvedena.

1.2.2011
SDÍLEJ:

ParkhotelFoto: Archiv

V nabídce restaurace tak nechybí například velice oblíbený uzený losos zapékaný ve špenátových listech s pečeným bramborem a bylinnou omáčkou, krůtí kapsa plněná parmskou šunkou v tomatové smetaně podávaná s mandlovými bramborovými noky nebo filetovaný zaječí hřbet s růžičkovou kapustou a brusinkami servírovaný s bramborovým koláčem, ale ani široký výběr zeleninových salátů, ředkrmů a dezertů. Na výběr mají hosté podniku i několik druhů bifteků z masného plemene Angus, v letních měsících pak mohou vychutnávat i speciality připravené na grilu přímo před jejich očima s výhledem do přírody.

V nápojovém lístku si pak každý může vybrat ze široké nabídky alkoholických a nealkoholických nápojů, a to včetně míchaných koktejlů, nabídku doplňuje široký výběr rozmanitých druhů vín prakticky z celého světa.

Tip šéfkuchaře – Závitek z roštěnce po selsku

Co potřebujeme

600g nízkého roštěnce
200g prorostlého vepřového masa (bůček nebo krkovice)
100g másla
200g cibule
500g kysaného zelí
sůl, papriku, kmín
1 stroužek utřeného čeneku
200ml kysané smetany
brambory

„Ať už patříte mezi milovníky vepřového či hovězího masa, závitkem z roštěnce z kysaným zelím po selsku rozhodně nepohrdnete ani vy, ani vaši hosté,“ říká šéfkuchař plzeňského Parkhotelu František Eger. Příprava tohoto jídla není nikterak složitá, přesto prý výsledek uspokojí i ty nejnáročnější strávníky.

Znízkého roštěnce nakrájíme šest asi centimetr silných plátků, nařízneme okraje, osolíme a posypeme paprikou. Vepřové maso nakrájíme nebo nasekáme na jemné kostičky, osolíme, okmínujeme a nasypeme na plátky roštěnce. Plátky pak zavineme jako kdybychom dělali klasické ptáčky, převážeme motouzem, na rozpáleném másle nebo sádle rychle opečeme a vyjmeme.

Ve výpeku opečeme do zlatova cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme utřený česnek, kysané zelí i strochou šťávy. Závitky vložíme zpět do zelí a pod poklicí dusíme vtroubě do měkka. Nakonec odstraníme motouz, do zelí vmícháme zakysanou smetanu, a znovu krátce povaříme, aby se chuť spojila.

Jako ideální přílohu doporučuje šéfkuchař podávat vařené brambory. Na talíři servírujeme závitky položené do zelného lůžka.

Autor: Gerald Weschke

1.2.2011
SDÍLEJ:
V Privamedu se otevírá Centrum mamografického screeningu
2

V Privamedu se otevírá Centrum mamografického screeningu

Policie kontroluje kotoučky z tachografu. Ilustrační foto.

Šoféři nedodržují přestávky

Naši prvňáci ze 7. ZŠ Plzeň

Plzeňsko - Ve středu 18. října najdete v Plzeňském deníku prvňáky ze 7. ZŠ Plzeň. Nezapomeňte si koupit noviny.

Cena povinného ručení plíživě stoupá. Pojišťovny na něm tratí

Povinné ručení by mělo podražit. Důvod je prostý, už delší dobu nevydělává a pojišťovny na něm navíc tratí. Kdo zdražení pocítí nejvíce a kdy k němu vlastně dojde, vysvětluje Zbyněk Kuběj, analytik neživotního pojištění Partners.

Nejslavnějšího rodáka Dobříče už připomíná pamětní deska

Dobříč – Malíř a ilustrátor Václav Karel se narodil v roce 1902.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení