V nabídce restaurace tak nechybí například velice oblíbený uzený losos zapékaný ve špenátových listech s pečeným bramborem a bylinnou omáčkou, krůtí kapsa plněná parmskou šunkou v tomatové smetaně podávaná s mandlovými bramborovými noky nebo filetovaný zaječí hřbet s růžičkovou kapustou a brusinkami servírovaný s bramborovým koláčem, ale ani široký výběr zeleninových salátů, ředkrmů a dezertů. Na výběr mají hosté podniku i několik druhů bifteků z masného plemene Angus, v letních měsících pak mohou vychutnávat i speciality připravené na grilu přímo před jejich očima s výhledem do přírody.

V nápojovém lístku si pak každý může vybrat ze široké nabídky alkoholických a nealkoholických nápojů, a to včetně míchaných koktejlů, nabídku doplňuje široký výběr rozmanitých druhů vín prakticky z celého světa.

Tip šéfkuchaře – Závitek z roštěnce po selsku

Co potřebujeme

600g nízkého roštěnce
200g prorostlého vepřového masa (bůček nebo krkovice)
100g másla
200g cibule
500g kysaného zelí
sůl, papriku, kmín
1 stroužek utřeného čeneku
200ml kysané smetany
brambory

„Ať už patříte mezi milovníky vepřového či hovězího masa, závitkem z roštěnce z kysaným zelím po selsku rozhodně nepohrdnete ani vy, ani vaši hosté,“ říká šéfkuchař plzeňského Parkhotelu František Eger. Příprava tohoto jídla není nikterak složitá, přesto prý výsledek uspokojí i ty nejnáročnější strávníky.

Znízkého roštěnce nakrájíme šest asi centimetr silných plátků, nařízneme okraje, osolíme a posypeme paprikou. Vepřové maso nakrájíme nebo nasekáme na jemné kostičky, osolíme, okmínujeme a nasypeme na plátky roštěnce. Plátky pak zavineme jako kdybychom dělali klasické ptáčky, převážeme motouzem, na rozpáleném másle nebo sádle rychle opečeme a vyjmeme.

Ve výpeku opečeme do zlatova cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme utřený česnek, kysané zelí i strochou šťávy. Závitky vložíme zpět do zelí a pod poklicí dusíme vtroubě do měkka. Nakonec odstraníme motouz, do zelí vmícháme zakysanou smetanu, a znovu krátce povaříme, aby se chuť spojila.

Jako ideální přílohu doporučuje šéfkuchař podávat vařené brambory. Na talíři servírujeme závitky položené do zelného lůžka.