Podle děkana fakulty Jana Paulyho se nyní pracuje především na zkvalitnění pedagogického sboru. „Chceme urychlit habilitace mladších pedagogů i doplnit externí vyučující," uvedl Pauly s tím, že i přes zkazky o tom, jak se fakulta hroutí, ji opustil pouze jeden významný pedagog. Nekonal se ani masový odchod studentů. Těch fakulta aktuálně registruje 1343. Po zápisu do dalších ročníků se však toto číslo může ještě změnit. Dobrovolně odešla pouze pětice studentů.

Výpadek v přijímání prváků fakulta pocítí i ekonomicky. Pro následující kalendářní rok přijde o částku 4,5 milionu korun z celkových zhruba 17 milionů. Rektorka právům nabídla půjčku, ta by ale podle Paulyho fakultu dostala do dalších problémů.

Od srpna smí fakulta přijímat studenty do bakalářského programu Veřejná správa, kterému ministerstvo prodloužilo akreditaci na čtyři roky. Fakulta proto obeslala 122 studentů, kteří se ke studiu přihlásili ještě v době, kdy nebylo známé, zda budou studenti přijímáni. Zároveň vyhlásila druhé kolo přijímaček. Zatím se přihlásilo 52 lidí, pětice obeslaných zájemců odmítla. V plánu je přijmout stovku studentů.

Možnost přijímat studenty do bakalářského studia Pauly vnímá jako reflexi celého ozdravného procesu fakulty, o nějž se snaží.