Cílem opravy Denisova nábřeží bylo podle náměstka primátora Petra Náhlíka (KDU–ČSL) zpřístupnit komunikaci pěším a cyklistům. Auta už by neměla překážet pohybu lidí po chodníku okolo řeky. „Podmínky se tu zlepšily i lidem zrakově a tělesně postiženým,“ doplnil informace Náhlík.

Parkování na chodníku nad řekou je po úpravě nábřeží už zrušeno a nahrazeno podélnými parkovacími zálivy. „Je však už zpoplatněno,“ připomněl ředitel Správy veřejného statku Stanislav Liška. Připustil, že stání pro auta ubyla asi z 50 procent. Klienti polikliniky však budou moci využít speciální stání pro rychlý výstup nebo nástup pacienta.

Doprava bude na Denisově nábřeží proudit stejně jako před rekonstrukcí, cyklisté však nyní mají možnost jezdit komunikací v obou směrech. „Mohou jet plynule ze severní městské části Bolevec až na jižní okraj Plzně na Slovany a na Černice,“ doplnil Náhlík.

Nábřeží, kterému se nyní znovu vrací charakter korza, získalo i moderně pojaté veřejné osvětlení a nově vysázenou alej platanů podél řeky Radbuzy.