Šlo o první akci zaměřenou na podporu nemocných.

Tuto sobotu se sportovci z Taranis gym představí na golfovém hřišti kláštera Teplá u Mariánských Lázní, přestože akci nepořádají. Radost udělají malým pacientům z onkologického oddělení Fakultní nemocnice v Praze, kteří prodělali výměnu kostní dřeně. „Na golfové hřiště přijede padesát dětí. Dáme jim možnost vyzkoušet si trasy a překážky Trial cross race a mohou se těšit na ukázky bojových sportů," vyjmenoval Podnecký.

Petr Maxmilián Podnecký nosí v hlavě další charitativní akce založené na sportovních aktivitách. „Na Vánoce bychom chtěli uspořádat dětský turnaj v bojových sportech. Podrobnosti budeme teprve dolaďovat," uvedl.

V únoru plánuje uspořádat Trial snow race.

Podle Podneckého nezisková organizace Taranis gym sice nadále hodlá podporovat nemocné děti, ale nebrání se podpoře hendikepovaných, kteří potřebují například asistenčního psa, invalidní vozík či speciální rehabilitaci.

Aby mohl některé charitativní akce vůbec uspořádat, neobejde se bez podpory sponzorů. „Sháníme je. Kvůli tomu, že potřebujeme peníze na medaile a ceny pro sportovce, kteří se zúčastní charitativních akcí," pověděl Podnecký.

Z nastolené cesty nechce ustoupit. Nevzdává se myšlenky přesvědčit jiné sportovní kluby, aby se zaměřily na pomoc hendikepovaným a nemocným. „Byl jsem naštvaný, že málo sportovních klubů pomáhá dobrým věcem," zdůvodnil Podnecký své zaměření na charitu.