Dramatický zásah za sebou mají strážníci městské policie, kteří ve čtvrtek ráno vyrazili na vlakové nádraží. V jednom z odstavených vagónů se totiž schovával muž, jenž svojí skrýš odmítal opustit. Když hlídka na místo dorazila, odmítl opilec prokázat svou totožnost a začal se chovat agresivně. 

"Přestože strážníci muže několikrát upozornili, že mohou být použity donucovací prostředky, nezklidnil se a naopak na strážníky zaútočil. To už však na místo dorazila psovodka, která zaregistrovala relaci radioprovozu a jela taktéž na nádraží, kdyby bylo potřeba kolegům pomoci," popsala vyhrocenou situaci Andrea Vlčková z městské policie Plzeň.

Psovodka podle Vlčkové dorazila na místo právě ve chvíli, kdy agresor hlídku napadl. Strážnice na nic nečekala a vypustila svého služebního psa, který se muži zakousl do levé ruky. Teprve poté se agresor zklidnil a v doprovodu hlídky opustil vagón. V rámci orientační dechové zkoušky později vyšlo najevo, že byl muž pod vlivem alkoholu. "Po ošetření v nemocnici byl muž převezen na služebnu policie české republiky, a to z důvodu dalšího řešení případu," dodala Vlčková.