Zvládnout cestu z Barcelony do Paříže bez peněz, platebních karet a elektroniky, jen s plechovkami energetického nápoje Red Bull, jediným přípustným 'platidlem' za jídlo, dopravu i nocleh.

Taková byla pravidla neobvyklé mezinárodní soutěže, kterou absolvovala i trojice studentů reprezentující Plzeň. Teď už mají Marie Magdaléna Tripalová, David Lázňovský a Vojtěch Müller cestu za sebou. Rozhodně se během šesti náročných dní nenudili.

Původně se trojice chtěla přemisťovat stopem. „Ale zjistili jsme, že jsme stopovat vůbec neměli, protože to bylo moc zdlouhavé. Soutěž byla právě o směňování, měli jsme více ukecávat různé dopravní společnosti," ví už člen týmu Game over David Lázňovský.

„Ostatní týmy nám pak říkaly, že se jim opravdu dařilo měnit plechovky za jízdenky na vlak nebo na autobus," potvrzuje Marie Magdaléna Tripalová a tím, že 'plzeňský' tým později tuto praxi také využíval.

Při jednom z cestovatelských zážitků však ukecávání nevyšlo. „V Ženevě se nás sešlo asi sedm týmů, takže 21 lidí. Rozhodli jsme se, že do Lyonu pojedeme TGV. Jízdenky jsme neměli, a tak jsme jeli načerno s tím, že průvodčího 'uplatíme' plechovkami," popisují svůj nejhorší zážitek členové týmu Game over.

Průvodčí zanedlouho přišel. „Tak jsme mu vysvětlili, o co v soutěži jde. On se zeptal kdo k nám patří, tak se nás těch 21 přihlásilo, a to se mu moc nelíbilo. Nakonec jsme dojeli do Lyonu, kde už na nás čekalo asi 30 policistů. Chtěli po nás pasy a každému z nás vypsali pokutu 137 euro," vypráví David, který doufá, že z placení sejde.

Velmi obtížné bylo také sehnat nocleh, tým musel spát několikrát pod širákem. „Jednu noc jsme strávili na letišti v Ženevě, ale spali jsme třeba i v rodinném hotelu," vzpomíná David.

Příjemnější bylo shánění jídla. „Jednou jsme potkali paní, která nám nakoupila asi desetikilovou tašku plnou jídla," usmívá se David s tím, že nákup skoro ani nemohl unést. Tým navštívil kromě Španělska a Francie také Švýcarsko. Dobrodruzi procestovali za šest dní 2164 kilometrů, během nichž navštěvovali Checkpointy, kde získávali další plechovky. Do cíle se trojice nakonec dostala včas.